Eilinen teksti jai siis vahan kesken.. Meilla on suunnitelma, mita haluaisimme ainakin nahda naiden viikkojen aikana. Siihen kuuluu mm. Zanzibar, Kilimajaro ja Mombasa. Esim. Victorian putoukset olisivat olleet mahtavat, mutta me ei yksinkertaisesti pystyta menemaan sinne kun se on ihan eri suunnassa. Harmi...

Muuten..tuli mieleen kertoa viela pari asiaa afrikkalaisten vieraanvaraisuudesta! Taalla kylla saa myos huomata, etta kaikki jotka tarjoaa apuaan, eivat aina aja jotain takaa vaan joskus on ihan puhtaasti ystavallisiakin ihmisia. Kuten rajalla tullessamme Tansaniaan. Joku tyontekija tuli vain kysymaan, haluanko limpparin ja huomatessaan kaverini, toi hanellekin. Samoin bussissa yksi ventovieras mies vaan antoi meille tertullisen banaaneja.

Tullessamme Tansaniaan, sain heti huomata ett nyt ollaaan jossain vahan rikkaammassa maassa. Savimajat olivat samoja kylilla, mutta yleisesti ottaen talot olivat parempia, tiet paremmassa kunnossa ja mutkaisilla teilla oli jopa turvakaiteet. Ja katuvaloja!! Oli suorastaan ehka vahan huvittavaakin, kun oli niin hammastynyt lo nahdessaan katuvaloja. Tansaniassa kasvaa myos ruohoa! Malawissa oli vain hiekkaa. Takapihallamme oli kellastuneita, teravia, piikikkaita ruohonkorsia. Malawissa olen nahnyt ruohoa vain kasvatettuna ja hyvin hoidettuna Mzuzussa sairaalan pihalla ja Lilongwessa puistossa. Tansaniassa sita kasvoi ihan tienvarsilla. Tansania on myos paljon enemman muslimimaa kuin Malawi. Pikemminkin tama muistuttaa minua enemman Turkista kuin Afrikasta.

Meilla oli kuitenkin myos oikesti vaikeuksia Dar es Salaamissa. Olen kuullut, etta porukka ei puhu hyvaa englantia siella, mutta oikeasti ihmiset eivat ymmartaneet yksinkertaisimpiakaan asioita, vaikka kuinka kysyi ja selitti. Esim. taksikuskimme, jonka saimme bussiasemalta ei ymmartanyt yhtan mita tarkoitta sana camping tai tent englanniksi, vaan vei meidan kalliisiin hotelleihin. Han oli varmaan tosi turhautunut meihin, mutta onneksi paasimme yhteen paikkaan lopulta, jonka olimme etsineet googlesta etu kateen. Yritimme myos kayda paa postissa, koska Sari olisi lahettanyt jotain tavaroita jo Suomeen, mutta se oli erittaine monimutkaista ja vaikeaa, joten luovutimme. Kun saavuimme majapaikkaamme (Mikadi Beach, joka on suunnilleen Malawin Kande Beach 2.). Saimme pystytettya telttamme, jonka hommasimme kerran Lilongwesta juuri paastaksemme halvimmalla reppureissauksessa. Paikka oli meren rannalla ja pihalla oli viela uima-allas. Siella oli tosi nattia. Kavimme uimassa, syomassa ja menimme nukkumaan. Teltassa oli kiva nukkua pitkasta aikaa, mutta meilla oli todella kuuma, koska telttamme on aikas pieni. Hotelli oli siita hyva, etta he auttoivat meita matkajarjestelyissa tanne Zanzibarille. Heilta sai ostaa kyydit lautalle ja he auttoivat hommaamaan liput.

Lauttamatka Zanzibarille kesti noin 1.5 tuntia. Darissa oli viela hellekeli, mutta heti kun lahestyimme saarta, alkoi hirvea kaatosade. Perilla Zanzibarilla etsiydyimme nopeasti halvimpaan hotelliin keskustassa eli Stone Townissa eli kivikaupungissa (taalla ei ole sallittua telttailla missaan, siksi tasta tulee kaikkein kallein reissukohde). En kylla kadu yhtaan tanne Zanzibarille tuloa! Kivikaupunki on ihan todella kaunis ja olemme tanaan vain kavelleet katuja ristiin rastiin ja poikkeilleet matkanvarrella kaupoissa ja toreilla. Zanzibar on kuuluisa myos mausteistaan ja ajattelin kayda viela ostamassa jotain.. En ole vain paattanyt, etta mita. Poikkesimme myos paikassa nimelta Zanzibar-coffee, joka on tunnettu hyvista kahveistaan. Harmi, etten ol kahvinjuoja. Teekin oli tosi hyvaa. Huomenna meilla on suunnitelmissa menna saaren pohjoisosaan rannalle. Siella pitaisi olla parhaat rannat, ja meilla on suunnitelmissa sukeltaa yhtena paivana siella. Ihan aarettoman kaunis paikka, enka ole viela edes nahnyt niita niin kehuttuja rantoja... Ymmarran nyt miksi tama on niin turistikohde.

On muuten ihan outoa ajatella, etta tanaan on jo eka adventtisunnuntai!! Ajatuskin tuntuu hyvin kaukaiselta. Aika on mennyt niin nopasti, ett elan vielakin jossain syyskuussa.. Heh.