Hei vaan kaikki! Olen ensihoitaja amk -opiskelija Kotkasta. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta. Tarkoituksena olisi lähteä ensi syyskaudeksi Afrikkaan tekemään osa pakollisista työharjoitteluista. Lähden sinne yhden luokkatoverini kanssa. Aloitin tälle projektille kokonaan oman blogin, koska tykkään kirjoittamisesta sen kaikissa muodoissa. Pidän myös henk.koht. päiväkirjaa, ja sinne toki tulee samalla matkakertomuksetkin. Silti ajattelin pitää myös tällaista julkista matkapäiväkirjaa, niin että perhe, ystävät ja sukulaiset ja kenties myös vähän vieraammat kohtalotoverit saavat lueskeltavaa.  

Olemme siis suuntaamassa Malawiin harjoitteluihin. Luokaltamme on jo useampikin lähdössä Namibiaan, ja se on jo tuttu kohde koulullemme. Sen sijaan Malawissa ei ole ollut meidän koulusta hoitsuopiskelijoita, joten se on vielä "miehittämätöntä aluetta".  Se tuo tietysti vähän lisäjännitystä tähän. Tässä vaiheessa meillä ei ole vielä paljoa mitään tietoa mistään enempää, mutta luultavasti aiomme suorittaa siellä harjoittelun leikkaussalissa, kotihoidossa (Malawissa ei ole kotihoitoa, mutta esim. jossain avoklinikalla kuten AIDS-klinikalla), äitiys-&lastenhoidossa sekä osan ensiapupoliklinikka-harjoittelusta. Ennen lähtöä haluaisimme molemmat suorittaa 3 viikkoa poliklinikasta Suomessa, jos se vaan suinkin onnistuu... Kuten sanottu nämä asiat ovat vielä vähän vaiheessa. Tarkoitus olisi myös pitää lomaa ja kierrellä Afrikassa niin paljon kuin budjetti sallii.

Olemme jo saaneet koulussa ensimmäisen osan B-hepatiitti-rokotuksesta (minulla onkin ennetään jo A). B-hepatiitin lisäksi joudumme ottaa keltakuume-rokotteen sekä hankkimaan malarianestolääkityksen. Tuo Lariam-lääke minua vähän jänskättääkin surullisen kuuluisien sivuvaikutuksien vuoksi...mutta täytyy toivoa, ettei niitä tule, sillä eihän niitä lähellekään kaikilla ilmene niin pahoina! Ei sitä tässä vaiheessa muuta kuin odota matkaa kovasti ja yritä vähän valmentautuakin henkisellä tasolla.

Minä olen kuitenkin samaisen luokkakaverin kanssa lähdössä äkkilähdöllä Gran Canarialle vielä tässä huhtikuussa, joten se saa ajan kulumaan vieläkin nopeampaa. Palailen tämän blogin pariin sitten taas, kun tulee mieleen jotain kirjotettavaa tai matka-asiat edistyy. Siihen asti kuitenkin heippa!

-Pauliina-