Kyllapas on taas asiaa, kun on mennyt pitka aika kirjoittamatta. On ollut nettiongelmia.

Lastensairaanhoito tuli suoritettua loppuun siis. Osaston vastaava hoitaja nimelta Chimbatata oli tosi ihana. Han oli todella kiinnostunut kaikista Suomen jutuista ja lopulta han halusi puhelinnumeroni, jos joskus vaikka tapaamme...

Viime viikon lopulla oli todellinen sadejakso Mzuzussa. Vetta tuli kaatamalla pari paivaa. Viime viikonloppu oli aika tylsa. Emme olleet suunnitelleet mitaan muuta kuin takapihalla makoilua, ja tietysti minun tuurillani aurinko ei voinut edes nayttaytyakaan. Muutenkin taalla Mzuzussa on ilmasto (ja miasemat) valilla aivan suomalaiset! On aurinkoa, tuulista, sadetta... Ei ole yhtaan semmoinen trooppinen ilma niinkuin esim. Nkhatassa ja Lilongwessa on. Se johtuukin siita, etta Mzuzu on vuoristossa. Nyt on kovin syksyisen nakoista, kun puista on tippuilleet lehdet ja nayttaapa taalla valilla olevan jopa ruskaakin! Viikonloppuna vaan lohosin, nukuin, luin ja nyt tuli ihan tarpeeseen ne Lilongwesta ostetut pelit (Twister ja Rummy cup).

Nyt maanantaina alkoi leikkaussaliharjoittelu. Se on 3 viikkoa. Meidan paa alue on anestesiapuoli, jota aiomme tehda 2 viikkoa ja taman viikon olemme instrumenttihoitajien kanssa. Todella mielenkiintoista ja kivaa on ollut, vaikka emme ennen tata paivaa olekaan viela itse kauheasti paasseet kasiksi mihinkaan! Ekoina paivina katselimme mm. yhden puukotetun miehen suolen korjausta. Leikkurissa olemme tutustuneet paljon paikallisiin opiskelijoihin. Joskus tuntuu, ettei siella hoitajia naykaan. Opiskelijat ovat ottaneet meidat tosi hyvin vastaan ja ovat todella ystavallisia. Siita kunnioitan malawilaisia, ja pidan malawilaisista, etta he ovat ystavallisia ihmisia, ahkeria, eivatka valita pienista, vaan ovat huumorintajuisia ja iloisia. Tanaan he opettivat meille intsrumentteja nimelta, ja yllattavaa kylla (kiitos Greyn anatomian :D), aloin jopa muistaa jotain. Meille on koulussa opetettu toasi huonosti mitaan istrumenttipuoleen liittyvaa. Opiskelijat ovat taalla yksin instrumenttihoitajana ja yrittavat kovasti saada meita pestiin koko ajan. Onneksi kirurgitkin ovat kovin ymmartavaisia taalla. Ehka huomenna jo uskaltaudun, koska se on varmasti tosi hienoa eika Suomessa sita paasisi niin paljoa tekemaan! Sari oli jo tanaan avustamassa kirurgia leikkauksessa ja sai mm. imea! :) Eilen kavimme jopa yhden opiskelijan, tytto nimelta Constance, kanssa ulkona kampuksella kavelylla. Han esitteli meille oman kamppansa, soluasunnon ja muita paikkoja (vaikka tunnnemmekin jo kampuksen aika hyvin). Taytyy sanoa, etta kylla meilla on aika luksuskamppa paikalliseen asuntolaan verrattuna! (mutta me olemmekin yhdessa guest houseista) On kylla kiva kun saa paikallisistakin opiskelijoista kavereita.

Palailen taas, aika menna jo.