Vihdoinkin tulimme eilen iltapaivalla Malawiin, paakaupunki Lilongween. Sielta matkustimme viela jokusia tunteja tanne Mzuzuun, jossa siis oleilemme. 2 paivan matkustaminen oli kylla raskasta, mutta onneksi mina saan aina lentokoneessakin nukuttua!

Olimme perjantaipaivan Lontoossa, jossa pienessa ajassa juostiin vaikka mita nahtavyyksia katsomassa. Se oli kylla kivaa, kun oli koko paiva aikaa, tulipahan nahtya Lontoo! Kaytiin mm. Westminster Abbeyssa sisalla, ja nahtiin tietysti Big Ben, London Bridge, Thame yms. Syotiin viela ennen lahtoa yhdessa pubissa juna-asemalla perinteiset fish&chipsit. Lontoo oli todella natti vanha kaupunkin, en ole ennen tiennyt enka kuvitellut sen olevan niin natti.

Lontoosta menimme yolennolla Etiopian Addis Abebaan. Siella Lontoon paassa olikin jo vahan ongelmia, kun meita ei meinattukaan paastaa koneeseen! Meilla olisi pitanyt olla valttamatta paluuliput juuri Malawista. Enka tajua, miksei se riita, jos lippu on esim.naapurimaasta. (eihan me silloin olla aikeissa ikuisuuksia maassa oleilla) Niinpa jouduimme hatapaissa ostaa liput Lilongwe-Nairobi, mutta taytyy miettia ja selvitella, miten aiomme harjoittelujakson paatteeksi naapurimaahan matkustaa, bussilla vai sitten lentaen. Se on viela auki.

Etiopiassa vaihdoimme toisen kerran konetta ja Kongossa oli viela yksi lyhyt valilasku ennen Malawia. Oli siinakin kylla matka. Mutta meidan matkatavarat ei havinneet, eika myohastyneet vaan ne tuli Lilongween ihan samaa aikaa meidan kanssa! Se oli kylla jo ihanaa se, kun meita oltiin kasketty varautua tavaroiden myohastymiseen.

Automatka oli kylla ihan hauska, tosin nukuin siita kylla varmaan puolet. Meita oli vastassa yksi mies, kuka on itse opiskellut Suomessa ja puhui yllattavan hyvin suomea (seka kuljettaja). Henkiloauton kyydissa sai kylla pidatella henkea valilla, mutta ei tuo maantien liikenne ainakaan viela ihan niin sekopaiselta nayttanyt kuin luulin. Matkan varrella ihmiset grillailivat, ja nahtiin leireja ja paikallisia kylia: tiilitaloja, joissa oli olkikatot seka viela koyhempia savimajoja (suoraan sanottuna). Lapsia parveili teilla ja ties missa ja vuohia ja kulkukoiriakin oli. Pysahdyttiin yhden tallaisen asumuksen pihaan kaymaan ulkovessassa (reika lattiassa). Maisema oli niin afrikkalainen. Toisaalta kylla ne kylat, nuotiot, ihmiset ja luonto herattavat suurta ihailuakin.

Nyt ollaan taalla yliopiston kampuksella - ihan hyvaa huolta on nain alkuun pidetty meista, vaikka viela on aika paljon asioita ihan auki. No, toivon mukaan arjen koittaessa ne selviaa.

Aika alkaa loppua, joten taytyy jatkaa myohemmin.

Huom; MINUUN EI SAA PUHELIMELLA toistaiseksi yhteytta, ennen kuin olen hankkinut paikallisen puhelinkortin.

Asuntomme on aika tilava, mutta vaihdamme ehka pienempaan ja halvempaan. Kerron sitten lisaa. Paivalla on kuuma, mutta viime yo oli ainakin hyvin kylma ja talomme kylma. Pimea tuli eilenkin aikaisin. Pimean tultua kylissa syttyivat nuotiot (matkan varrella naimme). Huomenna nahdaan tarkemmin, millainen kaupungin keskusta on (kai).

-Pauliina-