Ja niin on paakaupunkiseikkailu ohitse. Perjantaiaamuna lahdimme aikaisin, menimme sellaisella vahan luxury-bussilla, joka on siis semmoinen normibussi Suomessa. Olimme perilla ajoissa puolen paivan jalkeen. Bussissa sattui niin hyvin, etta tormasimme siihen yhteen mieheen, kuka oli meita lentokentalta hakemassa ja kuka osaa vahan suomea. Hanelta pystyi kysella vahan neuvoja. Meidan retkeilymajamme loytyi pienoisen etsimisen ja ravaamisen jalkeen. Olimme paikassa nimelta Mufasa lodge, keskustan tuntumassa. Heti kun tulimme Lilongwen keskustaan, tuntui melko kotoisalta. Lilongwe on paljon isompi ja kehittyneempi kuin Mzuzu. Itse asiassa kolmesta Malawin suurkaupungista juuri Mzuzu on vahiten kehittynein. Toki Lilongwessa oli paljon samaa kuin Mzuzussakin, kuten roskia ym. mutta ne asiat paljastuivat vasta oikeastaan kun lahti ydinkeskustan ulkopuolelle. Lilongwe tuntui paljon lansimaisemmalta. Huomasi, etta oltiin tuntu paljon etelammaksi, kun ensinnakin ilma tuntui paljon trooppisemmalta ja toiseksi Lilongwessa oli paljon hyttysia. Ydinkeskustassa oli pari suurta kauppaa ja kauppakeskus. Esim. Game-niminen kauppa oli kuin Suomen prisma: todella iso ja myi lahes kaikkea mista ei Mzuzussa voi kuin unelmoida. Valilla ihan unohti olevansa Malawissa ja ajatteli, etta onko taalla muka ihmisia, joilla on rahaa ostaa kuntopyoria tms. Kolme paivaa Lilongwessa kului ihan puhtaasti shoppaillen ja iltapaivisin kavimme ravintolassa niin, etta hiippailimme hotellillemme juuri kun pimea laskeutui. Lilongwessa oli yksi ihana pizza- ja jaatelopaikka, josta sai taivaallista pizzaa! :) Lilongwessa oli myos yksi hyva iso vaatekauppa, jossa myytiin kivoja vatteita, sellaisia, mita en ole muualla nahnyt. Ostin yhden topin ja tuninkan. Kavimme myos paikallisella "torilla", jossa myytiin matkamuistoja ja koruja. Ostin afrikkalaisia korvakoruja parit ja rannekoruja muutaman. Ostin myos muutamia matkamuistoja. Olihan ne kasintehdyt puukoristeet kalliita, mutta onneksi osasin harjoittaa tinkimista. :)

Meilla oli retkeilymajassa huonetovereita mm. Japanista, Espanjasta ja Saksasta. Paljoa emme sisalla kuitenkaan istuneet, vaan kahten iltana oltiin hotellin baarissa ja kavimme kuitenkin aikaisin nukkumaan. Koska ovessa ei ollut mitaan lukkoja, ja kuten myohemmin huomasi, meno oli valilla vahan levotonta, niin nukuin jopa kasilaukkuni kanssa. :D Ensimmaisena yona nimittain herasin siihen, kun yks kaks ovi aukesi ja sisaan juoksi joku nainen ihan paniikissa. Menin hanen viereensa ja kun nainen rauhoittui, han kertoi etta joku mies jahtaa hanta. Selvasti han oli myos humalassa ja tuli hotellin baarista. Piilottelimme naista vahan aikaa, mutta paasimme onneksi eroon hanesta pian... Muut yot sujuivat ihan rauhallisesti... :)

Tulomatka oli omanlaisensa kokemus, ja jatkossa kanadalaisten neuvojen mukaan taidan kulkea vain silla "luxury"-bussilla. Menimme nimittain bussilla, josta kanadalaiset sanoivat, ettei kannata testata. Bussi oli tavallinen, mutta sisaan angettiin varmaan kolmen bussillisen verran ihmisia: ihmisia seisoi kaytavilla ja jopa melkein istui paalla, niin ettei eteen nahnyt kylla metriakaan (onneksi saimme istumapaikat). Bussin lahtoa odottelimme aamulla kolme tuntia, silla eihan bussi voinut lahtea vajaalla miehityksella... Matkanteko sujui hyvin, vaikka bussi pysahteli kaikki pikkukylat lapi aina siihen asti kunnes jaimme tienpaalle... Olimme jossain reilu 20 km Mzuzusta (onneksi ei kauempana) kun bussi vain hyytyi ylamakeen eika enaa kaynnistynyt. Se oli kuin piste iin paalle muutenkin niin ihanalle ajomatkalle. Siina sitten vahan aikaa oleskeltiin ulkona ja ihmeteltiin, mitas tehdaan ja haimme laukut pihalle. Onneksi tiella tuli vastaan toinen Mzuzuun meneva bussi ja pysaytimme sen seisomalla keskella tieta ja huitomalla. :D Bussi oli jo valmiiksi tupaten taynna ja kaiken lisaksi kaikki yrittivat tietysti tunkea sinne. Sari kuitenkin aneli ovella ihmisilta, pliiis paastakaa meidat sisaan, mika toimi, koska pari henkiloa paasti meidat ja mahduimme juuri ja juuri bussiin. :D Matkustimme nena kiinni tuulilasissa loppumatkan, mutta onneksi se oli lyhyt ja loppu hyvin kaikki hyvin. :D