Terveisia Dar-es-Salaamista Tansaniasta!! Matka tanne oli taas aika mielenkiintoinen ja uuvuttava. Torstaina meilla oli viimeinen ilta Malawissa. Saimme oikein kynnet, taysmanikyyrin ja pdikyyrin kanadalaisten luona. Sinne tuli yksi mies Mzuzusta, joka tekee kauneuspalveluita tyokseen. Minulle tuli oranssit sormenkynnet, jossa on hopea- ja valkolakalla koristeet ja varpaisiin siniset, joissa mustalla ja valkoisella koristeet. Koko hommasta kaikkine hierontoineen ja jalkahoitoineen maksoin noin 8 e!! :D

Lahteminen Malawista oli surullista. Edes Suomesta lahteminen ei tuntunut niin pahalta, Suomesta lahtiessa en edes itkenyt. Tuntui kuin lahtisi, okei, ei nyt ihan kodista, mutta paikasta, jossa olet asunut, lomamatkalle. Nyt on ihan sellainen olo kuin olisi jossain niin lomalla, meidan normaalilla viikonloppulomalla.. paitsi ettei olla. Olen tavannut niin paljon uusia ihania ihmisia Mzuzussa, niin meita lansimaisia kuin paikallisiakin, ja esim. kanadalaiset ovat olleet meille kuin hyvia naapureita viimeiset 3 kk (ja naapureitahan he kaytannossa olivatkin).

Matka Mzuzusta Tansanian rajalle sujui tosi hyvin. Otimme minibussin, vaikka meille sanotiin, etta niilla ei saisi mielellaan liikkua (koska ne ovat tayteen ahdettuja ja niille kay onnettomuuksia), mutta jalleen kerran tuli huomattua, etta minibussi oli kaikkein paras! Paasimme nopeasti vaivatta suoraan rajalle, eika bussi ollut edes taynna. Siis paljon taydempia ovat kaikki normaalit bussit, ja ei siina viela kaikki. Minibussit ovat ainakin vieneet aina perille, kuten taas nama tavalliset. Nimittain, rajalta muodollisuuksien (jotka muuten meni vaivatta ja hyvin) jatkoimme bussilla Mbeyasta Dar-es-Salaamiin. Perila meidan piti olla yolla klo 3 -4 maissa, mutta ei ihan.. 300 km matkaan kului noin 5 tuntia silla bussimme hajosi tielle TAAS. Siis miten voi olla, etta aina kun meidan on tarkoitus matkustaa, niin bussi levahtaa?! (3.kerta jo.) Olimme viela klo 8 jossain noin 200 km paasta Darista, loppumatka meni minibussilla ja bussilla. Kaikenlisaksi siina hajonneessa bussissa ei ollut kunnon selkanojia meilla kaytavapaikoilla, joten nukkuminen yolla oli vaikeaa.. raskas reissu!

Puhumattakaan Darista, jossa KUKAAN ei ymmarra YHTAAN englantia. Mutta jatkan myohemmin siita. Aika loppuu koneelta pian.