3 yota Nkhata Bayssa hurahti taas ja tuntuu vahan pahalta, etta tama on viimeisia kertoja jolloin naemme jarvea enaa. :( (ihan vikalle viikonlopulle on rantasuunnitelmia, mutta muuten ei varmaan enaa aika riita..) Olimme taas Butterfly Spacessa. Meilla oli huonekavereina taas erilaisia ihmisia. Minusta se oli ihan kivaa. Tama oli kolmas kerta minulle Nkhatassa, mutta silti paikan kauneus jaksaa aina ihastuttaa. Perjantaina saavuimme jo aamusta, ilmaisella kyydilla niin kuin kerroin (haha) ja makoilimme lahes koko paivan "hotellin" rannassa ja otimme aurinkoa ja uimme. Kun kanadalaiset tulivat, menimme paivalliselle viereiseen Mayokaan, jossa tehdaan aina grilliruokaa perjantai-iltaisin. Lauantai kuluikin sukelluksen merkeissa. Nyt olen lisensoitu Padi open water -diver!! :D Ensimmainen sukellus oli ihan paivasukellus. Vaikka siita ei ole kuin kuukausi aikaa, niin ensimmainen kerta tuntui silti taas vahan oudolta.. No kylla se siita. Nain taas kaikenlaisia varikkaita kaloja. Sukeltamisen jalkeen oli taas ihan veto pois ja nukuimme pienet paivaunet. Iltasukellus pimealla oli kuitenkin ihan omanlaisensa kokemus! Meilla oli vedenalaiset taskulamput ja naimme ihan erilaista elamaa vedenalla, kun ns. delfiinikalat ovat liikenteessa ja ravut tulevat ulos koloistaan. Delfiinikalat ovat pitkia isoja lahes sokeita kaloja, jotka uivat todella isoissa parvissa ja aivan lahelta ihmista. Nain myos ns. mouth breeder -kalan (mika sitten lieneekaan suomeksi :D). Se on kala, joka keraa poikaset suuhunsa kun menee lahelle! Se oli kylla hienoa. Lauantai ja perjantai-iltana tuli taas oltua ulkona kanadalaisten kanssa. Lauantaiyona, joskus puoli kahden aikaan, saimme taas yhden hyvan paahanpiston. Menimme youinnille. No kylla, tein niin eilen iltanakin ihan selvanakin, mutta pienessa sievassa se on vain miljoona kertaa hauskempaa. Menimme ihan puhtaasti alusvaatteilla uimaan. Jarvi on todella kaunis, oli sitten yo tai paiva. Koko viikonlopun ajan jarvella oli todella suuria aaltoja (paitsi tanaan) mutta yoksi aina tyyntyi. Vaikka olikin pimeaa, niin silti vesi naytti niin kirkkaalta ja kauniilta. Ja taivas, mika avautui ylla...!! En ole ikina Suomessa nahnyt tahtia niin kirkkaina kuin taalla. En ole edes nahnyt Milky wayta niin selvasti. Nain jopa tahdenlennon, jonka olen viimeksi nahnyt pikkutyttona. Lilluin sina yona jarvessa vaikka kuinka kauan vain selallani ja katselin tahtia.

Tanaan testattuani hotellilla paikallista riisipuuroa aamupalaksi, menin viela vahaksi aikaa uimaan. Uin yhdelle kivelle, jossa istuin ja katselin tovin kaloja. Kaloja pystyi todellakin vain katsella paljain silmin veden lapi, silla niita oli paljon ja vaikka mita vareja. Olen varmaan jo aiemmin kertonut, etta niita on sinisia, keltaisia, raidallisia ym. Tuntui ihan silta, kuin olisi seissyt akvaariossa. Lisaksi paikka oli syva, kivelta pystyi hyppia veteen ihan hyvin, mutta silti pohja ja pohjakivet nakyivat todella hyvin. Olen kylla niin onnellinen kaikesta, mita olen nahnyt ja kokenut taalla. Haluan muistaa aina tuon jarven, se on ollut kaikista hienoin paikka, missa olen ikina uinut! Vaikka me olemme vahan niinkuin testaamassa tata maata hoitajaopiskelijoina (olemme ekat) niin mina sanoisin, etta kannattaa tulla. Vaikka minua hirveasti peloteltiin kaikella, niin taytyy  sanoa, etta ei tama maa ole viela (onneksi) sellaisena minulle ainakaan nayttaytyny. Tietysti taytyy kertoa kaikki vaarat ja miten niita voi ehkaista ym.ym. mutta kylla me ollaan viela toistaiseksi ONNEKSI hyvin parjatty, vaikka ollaankin kaksi vaaleata suomalaista taalla...

Nyt tulimme tanne Mzuzuun takaisin ja huomenna taas harjottelut kutsuu keskussairaalan leikkurissa... Saas nahda paastaanko me oikeasti intuboimaan.